Spelregels

Wil je meer weten over online BINGO spelen? Hier vind je de spelregels per onderwerp.

 

Bingo spelen in slechts 5 stappen

 

  • Kies een automatische of handmatige BINGOkamer.
  • Beslis voor welke prijs je een BINGOkaart wilt kopen.
  • Kies een BINGOkamer waarin je het spel wilt spelen.
  • Klik op de BINGOkamer om het spel te starten.
  • Met behulp van het witte pijltje rechts scrol je naar beneden.

 

Automatisch BINGO spelen

Bij automatisch BINGO spelen worden de getrokken getallen door het systeem afgestreept. Per ronde kunnen er maximaal 8 kaarten gekocht worden. Het is mogelijk om meerdere malen rij-, kolom- of patroonBINGO te halen.

Handmatig BINGO spelen

Bij handmatig BINGO spelen streept de speler zelf de getallen af. Per ronde kunnen er maximaal 4 kaarten gekocht worden. Het is 1 keer per kaart mogelijk om een rij, kolom of patroonBINGO te winnen.

Het spel

De getallen worden net zolang getrokken totdat er een complete BINGO is gevallen. Je wint ook bij de eerste volle verticale kolom of de eerste volle horizontale rij van afgestempelde getallen en de zogenaamde patronen. Je hebt een patroonBINGO wanneer de getrokken getallen een bepaald patroon vormen. De getallen met een paarse achtergrond geven aan welk patroon er gevormd moet worden. Een patroon kan bijvoorbeeld een vierkant of een O, X of L vormen. Tijdens het spel wordt er elke keer aangegeven hoeveel BINQS je gewonnen hebt. Deze vind je boven aan je scherm naast je totale aantal BINQS. Wanneer je maximaal 5 nummers te gaan hebt om BINGO te halen verschijnt er een getal rechts boven in de kaart. Hier staat bijvoorbeeld het getal 3, wat inhoudt dat er nog 3 nummers te gaan zijn om een volledige BINGO te halen.

BINQS

BINGO wordt gespeeld met BINQS, speeltegoed waarmee je kaarten kunt kopen. Hoe meer kaarten je hebt, hoe groter de kans dat je mooie Trofeeën en BingDings wint! BINQS worden niet uitbetaald. Je totale aantal BINQS staat rechts boven aangegeven.

Kaartprijs

De prijs per BINGOkaart wordt uitgedrukt in BINQS. Als je een BINGOkaart (of meerdere) koopt gaat dit van je totale aantal BINQS af.

BINGOkamer

Elke BINGOkamer heeft een speciaal thema en een bijbehorende kaartprijs. Beslis in de lobby of je automatisch of handmatig wilt spelen en selecteer een kamer door hier met de muis op te klikken. In elke BINGOkamer staat aangegeven hoeveel BINQS een BINGOkaart kost, hoeveel spelers zich op dit moment in de BINGOkamer bevinden, hoeveel spelers er maximaal in een BINGOkamer kunnen spelen en welk type BINGOspel het is: automatisch of handmatig BINGO spelen. En last but not least: welke BingDings en Trofeeën je in de kamer kunt winnen.

Trofeeën en BingDings

Speel BINGO en win mooie Trofeeën en BingDings! Deze worden in je eigen BINGOkamer geplaatst.
Kijk onder Trofeeën om te zien welke Trofeeën en BingDings je kunt winnen en hoe. Hoe vaker je speelt, hoe meer je kunt winnen!

Super Jackpot

De Super Jackpot wordt per BINGOspeelkamer verhoogd. Deze staat boven in elke BINGOspeelkamer aangegeven. De Super Jackpot wordt verhoogd door het aantal gekochte kaarten in de betreffende kamer. Hij kan door iedere willekeurige speler in de betreffende BINGOspeelkamer worden gewonnen.

Vrienden

Het is ook mogelijk om vrienden uit te nodigen voor BINGO. Heb je iemand ontmoet tijdens BINGO spelen en wil je hem of haar uitnodigen? Vul de spelersnaam dan in om een uitnodiging te versturen. De vrienden die je tijdens het BINGO spelen op Hyves maakt, zijn niet automatisch je Hyves-vrienden.

BINGO chat

Samen gezellig BINGO spelen en chatten tegelijk? Zowel bij automatisch als handmatig BINGO spelen kun je chatten. Er zijn 2 manieren om te chatten: via de beknopte chatmodus in het spel én in het tekstvlak onder aan het spel. In het laatste heb je meer ruimte om ervaringen uit te wisselen.

Veel BINGOplezier!